• Sluiten

Bijles

We bieden op dit moment bijles aan in de onderstaande vakken.

Middelbare school

Basischool

MBO/HBO/WO

Bijlesnetwerk

De beste bijles thuis en online

Bijles aan huis

Vijf tips voor een succesvol eindexamen

Deze week is het zover: de eindexamens. Zenuwen of niet, een goede voorbereiding is het halve werk! Lees daarom hier wat jij kunt doen om je examens goed door te komen.

De eindexamentips

  • Herhaling
    Herhaling is de sleutel tot succes. Je leert niks als je de leerstof niet herhaalt. Dit kun je het beste over een langere periode doen. Bijvoorbeeld één keer in de ochtend, één keer ’s middags en nog een keer in de avond. Herhaling is de sleutel tot succes. Herhaling dus!
  • Meerkeuzevragen
    Probeer bij meerkeuzevragen altijd eerst zelf het antwoord te bedenken en daarna pas te kijken of het bij de antwoordmogelijkheden staat. De examenmakers brengen geen systeem aan in de volgorde van de antwoorden van meerkeuzevragen. Het kan dus goed zijn dat je 10 keer achter elkaar antwoord B moet geven.
  • Open vragen
    Bij open vragen is het goed om in stappen te denken en deze denkstappen op te schrijven. Je kunt veel punten scoren bij een vraag door je argumentatie gestructureerd op te schrijven. Lees de vragen goed en bedenk daarbij wat er daadwerkelijk gevraagd wordt en of jouw antwoord hierop aansluit.
  • Slapen en bewegen
    Het is belangrijk dat je goed uitgerust je examens in gaat. Zorg dus onder andere voor genoeg slaap. ‘s Nachts verwerken je hersenen alle informatie die je gedurende de dag opdoet. Minimaal 8 uur slaap per nacht is daarom heel belangrijk. Ook is het goed om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Wissel je studeeruurtjes af met een half uurtje wandelen/fietsen/hardlopen. Zo doe je nieuwe energie op voor de rest van de dag.
  • Voeding
    Let op met wat je eet en drinkt. Je bent snel geneigd veel energiedrankjes te drinken. De naam zegt het toch al: ‘energie’?! Niets is echter minder waar. Je krijgt namelijk een tijdelijke energieboost van zulke drankjes, die altijd gevolgd wordt door een dip van vermoeidheid. Het is beter om bijvoorbeeld bananen te eten op zulke momenten, die zijn goed voor je concentratie en motivatie door de dopamine die ze bevatten. Voor de chocoladeliefhebbers is er pure chocolade. Ook dat levert extra energie op, zonder die enorme dip achteraf.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en zorgen ze voor een nóg beter resultaat op je eindexamens. In het kader van herhaling vind je op onze website veel oefenexamens die je kunt gebruiken bij je voorbereiding.

Bijna 20 jaar
ervaring
Geen
inschrijfkosten
1-op-1 bijles
aan huis
exit