Vragen of advies nodig? Bel ons op 085-7325830

 • check-circle Created with Sketch.

  Ruim 12 jaar ervaring

 • check-circle Created with Sketch.

  Geen inschrijfkosten

 • check-circle Created with Sketch.

  1-op-1 bijles aan huis

Vijf tips voor een succesvol eindexamen

Deze week is het zover: de eindexamens. Zenuwen of niet, een goede voorbereiding is het halve werk! Lees daarom hier wat jij kunt doen om je examens goed door te komen.

De eindexamentips

 • Herhaling
  Herhaling is de sleutel tot succes. Je leert niks als je de leerstof niet herhaalt. Dit kun je het beste over een langere periode doen. Bijvoorbeeld één keer in de ochtend, één keer ’s middags en nog een keer in de avond. Herhaling is de sleutel tot succes. Herhaling dus!
 • Meerkeuzevragen
  Probeer bij meerkeuzevragen altijd eerst zelf het antwoord te bedenken en daarna pas te kijken of het bij de antwoordmogelijkheden staat. De examenmakers brengen geen systeem aan in de volgorde van de antwoorden van meerkeuzevragen. Het kan dus goed zijn dat je 10 keer achter elkaar antwoord B moet geven.
 • Open vragen
  Bij open vragen is het goed om in stappen te denken en deze denkstappen op te schrijven. Je kunt veel punten scoren bij een vraag door je argumentatie gestructureerd op te schrijven. Lees de vragen goed en bedenk daarbij wat er daadwerkelijk gevraagd wordt en of jouw antwoord hierop aansluit.
 • Slapen en bewegen
  Het is belangrijk dat je goed uitgerust je examens in gaat. Zorg dus onder andere voor genoeg slaap. ‘s Nachts verwerken je hersenen alle informatie die je gedurende de dag opdoet. Minimaal 8 uur slaap per nacht is daarom heel belangrijk. Ook is het goed om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Wissel je studeeruurtjes af met een half uurtje wandelen/fietsen/hardlopen. Zo doe je nieuwe energie op voor de rest van de dag.
 • Voeding
  Let op met wat je eet en drinkt. Je bent snel geneigd veel energiedrankjes te drinken. De naam zegt het toch al: ‘energie’?! Niets is echter minder waar. Je krijgt namelijk een tijdelijke energieboost van zulke drankjes, die altijd gevolgd wordt door een dip van vermoeidheid. Het is beter om bijvoorbeeld bananen te eten op zulke momenten, die zijn goed voor je concentratie en motivatie door de dopamine die ze bevatten. Voor de chocoladeliefhebbers is er pure chocolade. Ook dat levert extra energie op, zonder die enorme dip achteraf.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en zorgen ze voor een nóg beter resultaat op je eindexamens. In het kader van herhaling vind je op onze website veel oefenexamens die je kunt gebruiken bij je voorbereiding.