Vragen of advies nodig? Bel ons op 085-7325830

  • check-circle Created with Sketch.

    Ruim 12 jaar ervaring

  • check-circle Created with Sketch.

    Geen inschrijfkosten

  • check-circle Created with Sketch.

    1-op-1 bijles aan huis

Examentraining Latijn

Bijlesnetwerk organiseert speciale eindexamentrainingen Latijn door geheel Nederland. Via deze driedaagse examentrainingen kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op het eindexamen Latijn. Het eindexamen gaat in 2018 over Filosofie: Cicero en Seneco. Onderaan de pagina zijn alle beschikbare data te vinden.

Opbouw van de examentraining Latijn

De eindexamentraining voor Latijn bestaat uit een divers aantal domeinen waarin de leerlingen aan de slag gaan met examenstof. Per domein wordt de stof eerst beknopt en bondig doorgenomen en toegelicht door een ervaren examendocent. Daarna gaan de leerlingen vooral oefenen met opdrachten die vergelijkbaar zijn met het examenniveau. De eerste dag is vooral gericht op het oefenen met grammatica, de tweede dag gaan de leerlingen aan de gang met proefvertalingen en dag drie gaan ze aan de gang met het pensum.

Aan het eind van de drie dagen wordt er een proefexamen gemaakt onder echte examenomstandigheden om de sfeer van het CE zo goed mogelijk na te bootsen. Deze proefexamens worden daarna persoonlijk besproken met de docent om zo de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Tijdens de examentraining wordt de cultuurhistorische context en grammatica vrijwel volledig behandeld. We behandelen ook belangrijke delen van het pensum maar het is niet mogelijk om alle teksten door te nemen tijdens deze drie dagen.

Bijlesnetwerk biedt zijn examentrainingen altijd op kleinschalige basis aan. Hierdoor is er meer ruimte voor persoonlijke begeleiding en het beantwoorden van vragen. Per zes leerlingen zal er dan ook altijd één bijlesdocent aanwezig zijn.

Er zijn op dit moment geen examentrainingen beschikbaar die aan uw zoekcriteria voldoen.