Examentraining geschiedenis vmbo

Voor het vak geschiedenis biedt Bijlesnetwerk een tweedaagse training aan. Tijdens deze twee dagen krijg je inzicht en vaardigheden in het maken van het eindexamen. De trainingen zijn op verschillende data, deze zijn onderaan de pagina te vinden. Klik op een van de beschikbare data om je in te schrijven.

Opbouw van examentraining geschiedenis vmbo

Tijdens de examentraining geschiedenis komen alle onderwerpen langs die vereist zijn voor het eindexamen. Zo wordt er aandacht besteedt aan essentiële onderwerpen als historisch besef en historische vaardigheden. Ook wordt dieper ingegaan op de tien tijdvakken die worden gevraagd voor het Centraal Examen.

De tweedaagse training bestaat uit een aantal blokken waarin de examenstof wordt geoefend. Elk blok wordt geopend met een duidelijke uitleg over het onderwerp door onze docent. Daarna gaan de leerlingen aan de slag met het maken van veel oefeningen op examenniveau. De nadruk ligt op het vele oefenen. Ook wordt aandacht besteed aan tactieken die kunnen worden toegepast op typische geschiedenisvragen, zoals het uitzoeken van bronnen.

Bijlesnetwerk gelooft in het kleinschalig houden van de trainingen. De klassen bestaan uit niet meer dan twaalf leerlingen en per zes leerlingen is er altijd een examencoach aanwezig die uitleg kan geven. Door dit kleinschalige karakter zullen de leerlingen zich sneller op hun gemak voelen, zo is gebleken. Tevens is er hierdoor veel meer ruimte voor aandacht en het beantwoorden van vragen. Het uiteindelijke doel is dat de leerlingen genoeg kennis en zelfvertrouwen opdoen voor het Centrale Examen geschiedenis.

Oefenexamens vmbo geschiedenis

Je kunt zelf natuurlijk alvast aan de slag met het oefenen van oude examens voor vmbo geschiedenis. Via ons overzicht van oude examens geschiedenis kun je alle examens van de afgelopen jaren downloaden.

Geschiedenis

jan
feb
mrt
apr
mei