Vragen of advies nodig? Bel ons op 085-7325830

 • check-circle Created with Sketch.

  Ruim 12 jaar ervaring

 • check-circle Created with Sketch.

  Geen inschrijfkosten

 • check-circle Created with Sketch.

  1-op-1 bijles aan huis

Citotraining

Bijlesnetwerk biedt individuele Citotraining aan ter voorbereiding op de Citotoets voor leerlingen in groep 8. Een Citotraining kent 12 wekelijkse bijeenkomsten van 90 minuten per keer. De kosten van de training bedragen €22,00 per uur. Hier komen enkel nog de kosten van de Citobundel à €10,00 bij. Inschrijven voor een Citotraining kan hier. Bij vak kiest u dan voor ‘Cito-toetsvoorbereiding’.

Waarom een Citotraining?

De Citotoets brengt voor veel leerlingen grote druk met zich mee. Door een goede voorbereiding is het mogelijk om de stress te verminderen en uw kind bij te spijkeren om zo een reële en zo goed mogelijke score op de Citotoets te behalen.

Bijlesnetwerk heeft een bundel ontwikkeld aan de hand waarvan onze docenten kinderen uit groep 8 zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de Citotoets. Dat doen we in 12 wekelijkse bijeenkomsten van steeds 1,5 uur. We spijkeren uw kind bij op de getoetste onderwerpen en leren hem of haar de vraagstelling goed te doorgronden. De Citotraining is daarmee een goede aanvulling op het reguliere basisonderwijs en kan nét het laatste steuntje in de rug van uw kind zijn. Door de één-op-één begeleiding is er veel ruimte voor vragen en is er vanzelfspreken veel persoonlijke aandacht.

Voor wie is de Citotraining geschikt?

 • Heeft u het gevoel dat uw kind niet optimaal presteert tijdens toetsen?
 • Is uw zoon of dochter erg zenuwachtig voor de Citotoets?
 • Of denkt hij/zij dat het allemaal vanzelf wel goedkomt?
 • Kan uw kind nog wel wat verbeteren op het gebied van taal en/of rekenen?

In deze gevallen kan de Citotraining van Bijlesnetwerk een goede hulp zijn voor uw kind. De Citotraining is ook geschikt voor kinderen met leerproblemen die door een gedragsstoornis veroorzaakt worden.

Opbouw van de Citotraining

De Citotraining besteedt aandacht aan de drie relevante domeinen, namelijk taal, rekenen en studievaardigheden. Deze drie domeinen zijn onderverdeeld in verschillende leerlijnen en de Citotraining is aan de hand van deze leerlijnen opgebouwd. Iedere les begint met een stukje uitleg over een bepaalde leerlijn. Vervolgens gaat uw kind aan de slag met oefeningen, zowel direct gericht op de theorie, als typische Citooefeningen. De Citotoets is immers een multiple choicetoets waardoor het belangrijk is om uw kind deze toetsvorm te leren kennen. We zorgen dat vaak voorkomende fouten worden vermeden, zoals te snel lezen en antwoorden, juist te lang twijfelen, het zoeken naar patronen in de antwoorden etc.
Iedere les besteden we ook aandacht aan het verbeteren van de werkhouding van uw zoon of dochter. We geven veel tips om concentratie, studieaanpak en taakaanpak te verbeteren. Zo raakt uw kind meer gemotiveerd. Kortom, de theorie wordt kort toegelicht, waarna we via oefeningen specifieke feedback aan uw kind geven. Door veel met Cito-opgaven te werken, raakt uw kind gewend aan de aanpak en worden kennis en zelfvertrouwen vergroot.

Denkt u dat een Citotraining voor uw kind geschikt zou zijn of wilt u hier nog even over overleggen? Neem dan contact met ons op via 085-7325830 of stuur een mailtje. Liever direct inschrijven? Klik dan op onderstaande knop.

Nu inschrijven