Huiswerkbegeleiding op het Candea College in Duiven

Veel leerlingen hebben ondanks de begeleiding op school toch last van uitstelgedrag, concentratieproblemen en/of moeite met hun taakaanpak. Ook zijn er leerlingen die thuis teveel prikkels ervaren om goed te kunnen werken en leren. Voor deze leerlingen is huiswerkbegeleiding een mogelijke oplossing.

Bij Huiswerkbegeleiding Bijlesnetwerk is het mogelijk om vrijblijvend een week proef te draaien. Mocht u geïnteresseerd zijn in de huiswerkbegeleiding neem dan contact met ons op via de mail of telefonisch: candea@bijlesnetwerk.nl of 085-7325830. Bij aanmelding wordt er een intakegesprek gepland met de begeleider om te bespreken wat de aandachtspunten zijn.

Hoe werkt het?

Met iets te drinken en een koekje vult de leerling samen met de huiswerkbegeleider de weekplanning in. Hierbij maken we gebruik van it’s learning en de eigen agenda. De weekplanner biedt structuur zodat in één oogopslag duidelijk is waarmee de leerling aan de slag kan gaan. Tijdens het plannen, besteden we aandacht aan herhaling van leerwerk. Daarnaast gaan we samen met de leerling op zoek naar de best passende leerstrategie. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het maken van een mindmap of samenvatting.
Bij Huiswerkbegeleiding Bijlesnetwerk werken we met groepen waarin de leerling zich vrij voelt om vragen te stellen aan de huiswerkbegeleider. Naast het ontwikkelen van een goede planstrategie is er ook enige mate van controle op ons huiswerkinstituut. Zo controleert de huiswerkbegeleider of alle taken zijn uitgevoerd en overhoort zij het leerwerk.

Communicatie naar ouders

Omdat u uw zoon of dochter aan ons toevertrouwt, vinden wij communicatie naar ouders toe belangrijk. Daarom werken wij met het programma Studytrack. In dit digitale programma noteert de huiswerkbegeleider aan het einde van elke middag wat uw zoon of dochter heeft gedaan en hoe dit ging. Zo blijven ouders op de hoogte wat er gebeurt tijdens de huiswerkbegeleiding.

Waar?

Huiswerkbegeleiding Bijlesnetwerk op het Candea College heeft twee locaties. Op de onderbouwlocatie (Eltensestraat, lokaal 205/206) zijn de eerste- en tweedejaars van alle niveaus welkom. Ook de derdejaars van het VWO kunnen zich hier aanmelden voor huiswerkbegeleiding. Op de bovenbouwlocatie (Saturnus, lokaal S305) kunnen alle bovenbouw leerlingen terecht voor huiswerkbegeleiding.

Over de begeleiders

Britt

Britt van Hoek: Ook dit schooljaar ben ik weer de vaste huiswerkbegeleider van de onderbouwlocatie op het Candea College. Zelf heb ik in 2011 mijn opleiding aan de Pabo in Arnhem afgerond. De didactische kennis die ik tijdens deze studie heb genoten, zet ik in om leerlingen te begeleiden bij moeilijkheden rondom de vakken. Na de Pabo heb ik gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Hier heb ik de master Onderwijskunde gevolgd. Tijdens deze studie heb ik veel kennis opgedaan over onder andere leerstrategieën.

 

Iris Cadot

Iris Cadot: Vanaf het begin van dit schooljaar geef ik huiswerkbegeleiding aan de bovenbouwleerlingen van het Candea. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als orthopedagoog in Nijmegen waarbij ik me gespecialiseerd heb in leerproblemen. Ik vind het dan ook erg leuk om op het Candea college leerlingen te kunnen helpen met hun huiswerk en studievaardigheden, zodat zij meer uit zichzelf kunnen halen. Met mijn kennis en ervaring streef ik ernaar om de leerlingen hulp en ondersteuning te bieden waar nodig en een fijne leeromgeving voor hen te creëren.

 

Tarieven

Frequentie Kosten per maand
3 middagen huiswerkbegeleiding per week €145-,
4 middagen huiswerkbegeleiding per week €195-,
5 middagen huiswerkbegeleiding per week €225-,

Gratis proefweek huiswerkbegeleiding

Geef uw kind nu op voor een gratis proefweek: Candea@bijlesnetwerk.nl.

Individuele bijles

Naast de huiswerkbegeleiding is het mogelijk om individuele bijles te volgen. Wanneer de leerling vakinhoudelijke hulp nodig heeft, is dit een goede optie. Deze bijles vindt plaats op de school zelf. Deze bijlessen worden geregeld door partnerorganisatie Bijlesnetwerk. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen met het volgende nummer: 085-7325830.